Novi Sad
06.08.2011.
12:26
Zbog neizdavanja fiskalnih računa u Novom Sadu su u prvih šest meseci ove godine zatvorena 163 objekta, a 230 poreskih obveznika je kažnjeno.
  • 5000

    08.08.2011 09:38
    evra, narvano ...
    aoooo sad će g.đa Mira Dalmatinac , da se razmaše po gradu i krene u kontrole ...
  • dem

    08.08.2011 07:03
    Ovako, nikad fiskalni ne dobijem u kineskoj, u taksiju, kod nekih privatnih lekara, kod advokata, ima jos mesta ali da ne nabrajam ali cini mi se da advokati i lekari najvise zaradjuju od svih predhodnih pa me interesuje zbog cega su oni izuzeti od kontrole i uopste od zakona.
  • semtex

    07.08.2011 15:22
    @Anonimus
    Ko je uopste spominjao EU,boli mene uvo za EU sta placaju sta ne placaju o ovom javasluku ovde pricamo.Ako jedanom javnom WC-u drzava moze da naplati PDV u cemu je problem da svim ostalim kategorijama ne naplati?Svi su oni privredni subjekti koji okracu neki pazar samom tom cinjenicom svi ostali ispadaju diskriminisani.
  • Pera

    07.08.2011 06:43
    dve vrste ljudi
    Postoje dve vrste ljudi, oni koji placaju svoje obaveze i oni koji ne placaju. U ovoj drzavi porez nikada uspesno nije naplacen od taksista, advokata i lekara.
    Prvi ne placaju nista a drzava im dozvoljava da rade. Resenje je jednostavno, nisi platio porez za prethodni mesec, zaplene ti vozilo ako obavljas delatnost a ne placas porez.
    Advokatima uvesti obavezu da sudu moraju dostavljati racune u skladu sa advokatskom tarifom.
    Sto se tice lekara, sve vece privatne klinike izdaju racune i fiskalni racun (licno iskustvo) jer im se to vise isplati (zbog povracaja poreza), problem su oni sto pre podne ne rade u drzavnoj bolnici a popodne u svojoj ordinaciji ne izdaju racune (prema njima se ponasati kao i prema svim ostalim gradjanim, pa da barem smanjimo poktradanje po podne kad njihove kolege ne mogu da uticu da se smanji potkradanje pre podne).
  • 07.08.2011 05:10
    @Semtex
    Evo ovako stoje stvari

    SVUGDE u Evropi, savki Kinez se bavi sa 2/DVE/ delatnosti, prodavnica-roba kao kod nas samo odlicnog kvaliteta, i restorani, i pridrzavaju se pravila-zakona izdaje se fiskalni racun, kao i ostal ugostitelji i vlasnici-zakupci raznih prodavnica

    Nigde u EU nevidoh da se u javnim WC-ima IZDAJU fiskalni racun, niti se NAPLACUJE koriscenje WC-a, a WC-i uredni,i sve automatika,svetlo prilikom ulaska,pustanje vode, itd..

    Takodje nigde ne cuh od poznanika, rodjaka, koji su u EU a imali potrebe za uslugama advokta ili notara,da IZDAJU FISKALNE RACUNE, KAO NITI ZUBARI,i ostali zdravstveni radnici/licno iskustvo/

    Prema tome postoje univerzalni nepisani zakoni,kao i unierzalni zakoni koje donosi drzava i MORALI bi svi da se prirzavaju tih PISANIH ZAKONA

    Drugo pitanje je sto odredjene strukture i odredjeni poslodavci NE MORJU da se pridrzavaju PISANIH ZAKONA, jer to im DRZAVA dozvoljava -POREZNICI
    Za taxi vozila ne znam da li izdaju fiskalne racune ili ne izdaju, nikada ih ne koristim u zemljama EU
  • toto

    07.08.2011 00:01
    Akcija?
    Od ove vase akcije gospodo poreznici, vajde ce imati samo restorani, jer za jedan dobar rucak danas u Srbiji mozes da kupis svakog inspektora, a nekada su bili stvarno bezobrazni i trazili lovu.
  • semtex

    06.08.2011 20:54
    @Anonimus
    Isto kao i advokati,taxisti,pijacari...u Bg-u u javnom WC-u na autobuskoj dobijete fiskalni,zasto ove grupe preduzetnika mogu da budu izuzetak!?
  • 06.08.2011 19:16
    Procitah teks i ajd da pitam, A KO KONTROLISE KINEZE, kad ono vec dva komentara iste sadrzine

    Pitanje za vlast, ZASTO Kinezi nisu obavezni da daju fiskalne racune,
    retko idem u njihove prodavnice i kada nesto kupim NIKADA ne daju racun, nego trazim da mi ispostave fiskalni racun, tada samo sto me ne "pojedu" od ljubaznosti

    Pitam Kineze,KAKO MOGU DA IZDAJU RACUNE u svim ostalim zemljama EU, a u Srbiji NE?

    Da li im nasa vlast dozvoljava nepostovanja zakona?
  • Nizina

    06.08.2011 14:14
    Ni jedan jedini
    Kinez ne izdaje fiskalni račun...ili su lokalno podmazani ili je međudržavni dogovor...
  • xx

    06.08.2011 14:09
    fiskalni racun
    a ko kontrolise kineze kod kojih ne postoji fiskalni racun?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna